In deze rubriek willen wij je inspireren door echte verhalen van leuke reizigers met je te delen. Van backpackers tot een twee weken vakantie, van de beste herinneringen tot de slechtste ervaringen en natuurlijk dé tip. Met vandaag; Roëll de Ram. Als fulltime reisblogger houdt ze onwijs van reizen en de mooiste plekjes die ze ziet deelt ze op haar eigen reisplatform WeAreTravellers.nl. Ze woont samen met haar vriend (waar ze ook veel mee reist) in Utrecht. Haar eerste backpack avontuur maakte ze al in 2019 en inmiddels weet ze zoveel van backpacken af dat ze besloot er een boek over te schrijven. In haar boek: Backpack Bestemmingen heeft ze de 23 mooiste reizen neergezet.

Reisverhaal van Roëll de Ram (WeAreTravellers.nl) | Love to Share

Indonesië

Hoe is jouw reislust begonnen?

“Na de middelbare school besloten twee vriendinnen van mij voor een half jaar weg te gaan richting Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Ik wilde op zich ook wel weg, maar had ook wel zin om te gaan studeren dus begon ik in Amsterdam aan mijn studie Communicatiewetenschap. Nadat die twee vriendinnen vertrokken waren nadat ik een paar maanden met mijn studie bezig was, begon het bij mij toch steeds meer te kriebelen en toen ben ik naast mijn studie keihard gaan werken om een vliegticket bij elkaar te sparen. Vlak voor de de zomervakantie bleek ik genoeg te hebben en kon ik een ticket naar Brazilië kopen waar een vriendinnetje van mij was. Ze haalde me in Salvador de Bahia op van het vliegveld en mijn allereerste backpack ervaring kon beginnen! Het bleek meteen extreem verslavend te werken, want na die maand rondreizen met z’n tweeën wist ik dat ik dit echt veel vaker wilde doen. Het jaar daarop ging ik met vriendinnen naar Cuba, daarna nog een keer naar Brazilië en inmiddels zijn heel wat andere landen aan dat lijstje toegevoegd. Die reislust zit trouwens ook wel echt in mijn familie. Mijn vader is ooit naar Groenland gelift toen hij jong was, maar ook met het gezin zijn we vaak met een busje weken lang op pad gegaan toen we nog op de basisschool zaten. We zijn bijvoorbeeld naar Griekenland gereden via Italië, maar hebben ook wekenlang in Spanje en Portugal een roadtrip gemaakt vanuit Nederland.”

Welke herinnering is je het meest bijgebleven?

“Mijn ultieme reis, is toch wel de wereldreis die ik gemaakt heb met mijn vriend. Na onze bachelors besloten we 6 maanden met z’n tweeën op avontuur te gaan. Naar Amerika, Australië en Azië. Het waren echt 6 onvergetelijke maanden en een avontuur dat ik voor geen goud had willen missen! Je leert jezelf goed kennen, elkaar, en in 6 maanden tijd zie je zoveel mooie en bijzondere plekken.”

Reisverhaal van Roëll de Ram (WeAreTravellers.nl) | Love to Share

Zuid-Afrika

Reisverhaal van Roëll de Ram (WeAreTravellers.nl) | Love to Share

Nusa, Indonesië

Naar welke plek kom je het liefste terug?

“Oeh dit is zo lastig om te kiezen! Even denken… Ja, ik vind Kaapstad een heerlijke plek en een super mooie, relaxte stad. Voor mijn boek Backpack Bestemmingen was ik in Bali om de voorkant / cover te fotograferen en toen zijn we ook een paar dagen in Canggu geweest, dat vond ik ook een hele fijne plek waar ik best een paar weken zou willen ‘wonen’ en werken. De stranden op La Digue in de Seychellen vond ik magisch, daar zou ik eigenlijk ook ooit nog wel eens terug naartoe willen. En Rome is een stad waar ik graag terug naartoe ga, het is super tof om een hotelletje in de stad te nemen maar ik heb een tijdje geleden ook ontdekt dat je bij het strand ook leuke slaapplekken hebt waardoor je een hele toffe stedentrip-strandvakantie kunt hebben!”

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

“Jazeker, genoeg! En elk jaar komen er ook weer dingen bij, maar gelukkig kan ik door mijn werk voor WeAreTravellers ook vaak iets wegstrepen. Wat nu hoog op mijn bucketlist staat is: Namibië, Filipijnen, Fiji of Bora Bora, maar of we daar ooit naartoe gaan vraag ik me wel echt af!”

Heb je nog tips die je zou willen meegeven aan toekomstige reizigers?

“Bij twijfel, altijd gaan! Mits je de mogelijkheden hebt natuurlijk, al moet je soms ook dingen laten als je graag wilt reizen. Je moet er nou eenmaal voor sparen als je een maand wilt backpacken, maar je hebt ook niet een oneindig bedrag nodig als je een maandje weg zou willen. En laat je ook echt niet tegenhouden door werk of vrienden of familie. Als je ooit wilt reizen, moet je dat gewoon echt doen! Grote kans dat als je terug komt van dat maandje reizen, dat bijna niks verandert is.”

Reisverhaal van Roëll de Ram (WeAreTravellers.nl) | Love to Share

Roëll met haar eigen boek: Backpack Bestemmingen