In deze rubriek willen wij je inspireren door echte verhalen van leuke reizigers met je te delen. Van backpackers tot een twee weken vakantie, van de beste herinneringen tot de slechtste ervaringen en natuurlijk dé tip. Met vandaag; Myrthe Slootjes, fotografe en styliste, 31 jaar en woont in Den Haag. Sinds 1,5 jaar is ze eigen ondernemer. Ze is een liefhebber van culinair eten en bezoekt regelmatig restaurants van top niveau in zowel binnen- als buitenland. Door deze passie is haar interesse voor (food)styling en fotografie ontstaan. Ze fotografeert ook interieur, lifestyle en travel. Op haar Instagram deelt ze hier dan ook de meeste prachtige foto’s.

Myrthe Slootjes | Love to Share

Hoe is jouw reislust begonnen?

“Mijn reislust heeft er altijd wel ingezeten. Maar sinds dat ik samen ben met mijn vriend (nu 5 jaar) is dit wel versterkt. Onze eerste grote reis was naar Thailand, we kenden elkaar nog geen jaar. Hier zijn we 3 weken gaan backpacken, een ultieme test als koppel. Het beleven van een totaal andere cultuur, leefwijze, keuken en tradities waren voor mij het ultieme avontuur. En eenmaal terug smaakte deze ervaringen dus alleen maar naar meer! Zo volgden ook reizen naar Indonesië, Sardinië, IJsland, West-Amerika en diverse stedentrips.”

Welke herinnering is je het meest bijgebleven?

“Onverwachte ontmoetingen met wilde dieren en ongerepte natuur zijn herinneringen die mij het meeste zijn bijgebleven. Het waren voornamelijk spannende situaties en bijzondere momenten die je in Nederland nooit zal meemaken. Bijvoorbeeld een ontmoeting met een zwarte beer en haar jong in een meadow in National Park Sequoia, USA. We spotten ze rond zonsondergang in een open moerasgebied en besloten via een onverharde weg hen op te zoeken. Opeens waren we zo dichtbij! En er waren in de verste verte geen mensen te bekennen. We kregen even later door dat zij ons ook hadden opgemerkt, maar gelukkig accepteerden zij onze aanwezigheid. Nadat zij uitvoerig gegeten hadden (planten en besjes) vervolgden zij hun pad. Zo’n spannende ontmoeting, maar fantastisch om vast te kunnen leggen. Al moet ik zeggen dat ik wel met knikkende knieën stond te fotograferen.”

Reisverhaal van Myrthe Slootjes | Love to Share Reisverhaal van Myrthe Slootjes | Love to Share

Naar welke plek kom je het liefste terug?

“West-Amerika was veruit mijn mooiste reis en ik zou graag nog eens terugkeren naar dit gebied. Ik zou bijvoorbeeld nog wel meer van Oregon willen zien. Samen met mijn vriend verbleven we een paar dagen in Portland, verkenden we de wijngaarden van Willamette Valley (gespecialiseerd in mijn favoriete wijn; de Pinot Noir) en hebben we een gedeelte van de kust gezien. We waren er al met al veel te kort. De vibe in Oregon is namelijk heerlijk relaxt en de natuur prachtig. Cannon beach is misschien wel het mooiste strand dat ik ooit heb gezien en er zijn talloze hotspots en hikes die nog op mijn lijstje staan. Ik zou zo weer terug gaan om meer van de fantastische omgeving te zien, én natuurlijk proeven ;).”

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

“Ondanks dat ik geregeld op reis ben, lijkt mijn bucketlist alleen maar langer te worden. Zo staan onder andere Peru, Chili, Japan en Zuid-Afrika nog op mijn lijst. Vooral door de diversiteit in (eet)culturen en de ongelofelijke mooie natuur. Het lijkt mij fantastisch om daar het leven te fotograferen.”

Heb je nog tips die je zou willen meegeven aan toekomstige reizigers?

“Voor de reizigers die naar Amerika gaan, bestel nooit iets in een Large. De laatste keer dat ik dat deed kreeg ik een super grote cappuccino in een soepkom geserveerd. Niet echt een aanrader haha.

Ook heb ik nog wat serieuzere tips voor onderweg: op MAPS.ME kan je offline kaarten downloaden als navigatie. Handig voor wanneer je geen internetverbinding hebt.
Wel heb ik gemerkt dat MAPS.ME niet voor elke reis werkt. Daarom heb ik laatst een MIFI aangeschaft. Dit is een portable WIFI kastje die in ca. 150 verschillende landen internet dekking geeft. Afhankelijk van welke MIFI je koopt zijn je MB’s een jaar lang geldig, en opwaarderen gaat gemakkelijk via je creditcard. Op deze manier heb je vrijwel altijd internet onderweg, en dus ook navigatie in de vorm van google maps. Verwacht natuurlijk niet dat je in the middle of nowhere bereik hebt, maar over het algemeen werkt dit apparaatje prima!”

Reisverhaal van Myrthe Slootjes | Love to Share