In deze rubriek willen wij je inspireren door echte verhalen van leuke reizigers met je te delen. Van backpackers tot een twee weken vakantie, van de beste herinneringen tot de slechtste ervaringen en natuurlijk dé tip. Met vandaag; Danique, 28 jaar. Samen met haar vriend vertrok ze in september 2016 om de wereld te ontdekken. Ze reizen de wereld rond als digital nomads, wat inhoudt dat ze het reizen combineren met werken. Hun avonturen maar ook handige tips en meer delen ze op The Wandering Mind.

Reisverhaal van Danique Plaatzer | Love to Share

Nieuw-Zeeland

Hoe is jouw reislust begonnen?

“Mijn reislust is begonnen in 2014, toen ik voor de allereerste keer alleen op pad ging. Al een paar jaar droomde ik ervan om rond te reizen, maar ik durfde deze stap nooit te nemen. Tot ik dat jaar voor mijzelf eindelijk wat knopen doorhakte en wegging. Mijn eerste bestemming werd Spanje voor een week, en deze vakantie beviel zo goed dat ik méér wilde. In 2015 ging ik daarom voor zes maanden op reis naar Azië en Noord-Amerika, en sindsdien ben ik eigenlijk altijd onderweg.

Na die zes maanden wist ik al snel dat ik weer wilde gaan reizen, maar toch besloot ik om eerst een tijdje in Breda te wonen. Ik leerde hier uiteindelijk mijn vriend kennen, die net als ik dezelfde plannen had: voor onbepaalde tijd reizen. Dus gingen we met zijn tweeën – en we zijn nog steeds onderweg.”

Welke herinnering is je het meest bijgebleven?

“Ik heb inmiddels zo veel mooie herinneringen tijdens het reizen mogen maken dat het moeilijk is om er maar één te benoemen. Ik denk dan al gauw aan de periode dat we op een boerderij in de outback van Australië werkten, maar ook aan onze hiketocht van acht dagen naar het Annapurna Basecamp in de Himalaya. En de geweldig mooie landschappen tijdens onze roadtrip in Nieuw-Zeeland. Doordat we ondertussen al best een tijd onderweg zijn – al zijn we in de tussentijd ook wel twee keer terug in Nederland geweest voor een paar maanden – maken we heel veel afwisselende en unieke momenten mee. Op dit moment werken we bijvoorbeeld weer voor twee maanden vanaf het tropische Koh Lanta. En in maart gaan we een roadtrip maken door Oman. Een compleet andere wereld, maar een net zo’n spannend avontuur.”

Reisverhaal van Danique Plaatzer | Love to Share

Street art Christchurch, Nieuw-Zeeland

Reisverhaal van Danique Plaatzer | Love to Share

Koh Lanta, Thailand

Naar welke plek kom je het liefste terug?

“Mijn meest favoriete bestemming is tot nu toe echt Nepal. De mensen waren daar zo ontzettend vriendelijk en de cultuur is zo interessant. Het kan best een shock zijn als je voor de eerste keer in Kathmandu aankomt, maar ik voelde mij zo op mijn gemak in Nepal. Er heerst een soort kalmte die ik nergens anders ervaren heb. Ook naar Nieuw-Zeeland zou ik nog een keer terug willen gaan. Niet op korte termijn, maar ergens in de verdere toekomst. De landschappen daar zijn zo mooi en uniek. We hebben voor 8 maanden in Nieuw-Zeeland gereisd en gewerkt, maar toch hebben we zeker niet alles kunnen doen wat we graag wilden doen. Een goede reden om ooit weer een keer terug te komen!”

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

“Sinds we weg zijn gegaan hebben we rondgereisd door Oceanië en Azië, maar eind dit jaar of begin volgend jaar willen we heel graag naar Midden- en Zuid-Amerika toe. Ik ben zelf een keer eerder naar Panama geweest en mijn vriend naar Costa Rica. We vonden dit allebei geweldig en willen daarom heel graag deze kant van de wereld ontdekken. Vooral voor de cultuur en de natuur. Ook India lijkt mij heel interessant als het op cultuur aankomt. Noord- en Oost-Europa zijn ook steeds hoger op mijn bucketlist komen te staan. Ik heb hier nog maar weinig van gezien en het begint steeds meer te kriebelen. En eigenlijk is het zo dicht bij Nederland!”

Heb je nog tips die je zou willen meegeven aan toekomstige reizigers?

“Ga vooral en maak niet te veel plannen. De leukste en mooiste momenten zijn vaak ook de meest spontane momenten. En een van de belangrijkste lessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd, is dat het juist zo fijn is om rustig te reizen. Je leert een omgeving en land dan veel beter kennen. Mijn beste herinneringen heb ik aan de plekken waar ik wat langer ben geweest. Veel mensen zijn snel geneigd om zo hard mogelijk te reizen om maar zoveel mogelijk te zien. Die neiging heb ik eerder ook gehad, maar het is uiteindelijk vermoeiend en ik vond dat ik het reizen minder bewust meemaakte. Langzaam reizen bevalt mij een heel stuk beter. Dan maar wat minder plekken op de wereld zien.”

Reisverhaal van Danique Plaatzer | Love to Share

Nugget Point, Nieuw-Zeeland