In deze rubriek willen wij je inspireren door echte verhalen van leuke reizigers met je te delen. Van backpackers tot een twee weken vakantie, van de beste herinneringen tot de slechtste ervaringen en natuurlijk dé tip. Met vandaag; Milou van Roon, reisblogger, content creator (voor o.a. Expedia UK & NL) en social media manager. Op haar website Explorista.nl inspireert ze jonge vrouwen het leven van hun dromen te leven, en te reizen ondanks een kleiner budget. Zoals ze zelf zegt: “Je leeft maar één keer, en angsten moeten je niet tegenhouden alles uit het leven te halen.

Hoe is jouw reislust begonnen?

“Ik ben al zo lang als ik me kan herinneren dol op reizen. Als kind mocht ik altijd meehelpen met het uitzoeken van campings in Frankrijk, en daar keek ik eeuwen naar uit. Ongeveer in september begon ik alweer met vragen waar de volgende zomervakantie heenging, tot frustratie van mijn ouders, haha. Als we op wintersport gingen, zat ik alleen maar tegen de ruit gedrukt, te kijken hoe het landschap veranderde, in prachtige indrukwekkende bergen.”

Hoe financier je de reizen?

“Ik werk voor mezelf, als freelancer. Ik schrijf o.a. teksten voor commerciële bedrijven, maar ook voor reisgigant Expedia (de Britse en Nederlandse afdeling), doe vertalingen, en ben in te huren voor social media advies en management. Daarnaast verdien ik wat geld met mijn blog. Ik heb geen gigantisch inkomen als freelancer, en leef erg zuinig. Ik leef in Nederland als kluizenaar, en doe er weinig leuke dingen, om al mijn geld uit te geven aan reizen. Ik zit ongeveer een week per maand in het buitenland. Dat hou ik betaalbaar door budget te reizen, dus voordelig te vliegen en overnachten, en veel gratis activiteiten te doen :). (Hint: ik blog erover op mijn website ;-)).”

Reisverhaal van Milou (Explorista) | Love to Share

Wat was je laatste bestemming?

“Ik ben nét terug van 3,5 week roadtrippen door de Balkan.”

Wat is je meest leuke ervaring tijdens het reizen?

“Dat is echt onmogelijk om te zeggen. Het leukste vind ik om andere mensen te ontmoeten. Er gaat niets boven een échte connectie, en tijdens reizen zijn die vaak zo onverwachts en leuk. Met locals een drankje doen in de kroeg, een nacht feesten met compleet onbekenden, of even een momentje delen met iemand die helemaal niet dezelfde taal en cultuur deelt. Dat is heel speciaal, en laat je inzien dat we allemaal hetzelfde willen in het leven: gelukkig zijn, en fijn contact met anderen.”

En wat is je slechtste/ergste ervaring tijdens het reizen?

“Ach, je maakt nog eens wat mee. Ik ben wel eens aangerand in Malta, wat heel naar was, omdat ik daar helemaal in mijn eentje was. Dan voel je je echt even helemaal alleen op de wereld. Daarnaast heb ik voldoende vervelende mensen, slapeloze nachten, heftige landingen en andere ongemakken meegemaakt, maar niets levensbedreigends gelukkig!”

Ben je ook veranderd door het reizen? Heb je een andere kijk op bepaalde dingen, het leven?

“Absoluut. Ik ben veel geduldiger geworden, en besef me veel meer hoe goed we het hebben in Nederland. Wat een bevoorrecht leven ik heb. Ik oordeel minder snel over mensen en situaties. Ik heb geleerd dat vriendelijkheid universeel is, en dat je soms gewoon stomme mensen hebt, maar dat de meeste mensen inherent goed zijn. Zij willen net als jij ook gewoon gelukkig zijn.”

Reisverhaal van Milou (Explorista) | Love to Share

Wat is je top 3 van favoriete bestemmingen?

“Weer zo’n onmogelijke ;-). Ik vond de Verenigde Staten geweldig, net als Marokko en meest recentelijk vond ik Bosnië heel erg interessant. Qua natuurschoon vond ik Montenegro overigens nóg mooier. Mijn favoriete steden zijn Londen (mijn tweede woonplaats), Parijs en ik was prettig verrast door Zagreb!”

Waar ben je nog niet geweest, maar zou je nog wel graag naartoe willen?

“De rest van de wereld :-). Bovenaan de lijst staat Azië. Vrijwel in zijn geheel, ja.”

Heb je nog tips voor andere reizigers?

“Doe het gewoon: boek een ticket en ga. Maak je geen zorgen over geld, dat komt wel weer. Herinneringen zijn onbetaalbaar. En als je tips wilt over betaalbaar reizen, je weet waar je moet zijn ;-)”

Reisverhaal van Milou (Explorista) | Love to Share