In deze rubriek willen wij je inspireren door echte verhalen van leuke reizigers met je te delen. Van backpackers tot een twee weken vakantie, van de beste herinneringen tot de slechtste ervaringen en natuurlijk dé tip. Met vandaag; Hannelore is 26 jaar, architect en freelance fotograaf. Op haar blog ‘au pays des merveilles‘ blogt ze over design en reizen.

Hoe is jouw reislust begonnen?

“Ik ben altijd met mijn ouders op reis geweest en herinner mij nog levendig dat ik de eerste keer alleen op reis ging, naar Finland, en hoe spannend ik het vond om alleen het vliegtuig op te stappen om dat onbekende land te leren kennen. Door op Erasmus te gaan naar Lissabon is mijn reislust alleen nog verder aangewakkerd!”

Hoe financier je de reizen?

“Ik werk sinds kort als architect, maar tijdens mijn studentenjaren deed ik interim jobs en werkte ik als fotograaf (nog steeds), waardoor ik af en toe op reis kon. Ik koos wel meestal betaalbare bestemmingen uit (Lissabon, Barcelona, Berlijn) of ging ik op bezoek bij vrienden, zodat ik geen hostel moest betalen en alweer iets goedkoper op reis kon. Nu ik fulltime werk, kijk ik er wel naar uit om daar iets minder rekening mee te moeten houden en ook andere bestemmingen aan te doen! Verder kan ik via mijn blog soms ook wel een gratis verblijf regelen in ruil voor foto’s en een blogpost.”

Reisverhaal van Hannelore (aupaysdesmerveilles) | Love to Share

Wat was je laatste bestemming?

“Ik ben enkele weekends geleden een vriend gaan bezoeken in Londen. Hij woont en werkt daar en heeft zijn favoriete plekken aan ons getoond. Het was een heel relaxed weekend en we hebben echt een andere kant van de stad gezien dan normaal, precies zoals ik het graag heb!”

Wat is je meest leuke ervaring tijdens het reizen?

“Mijn favoriete vakanties zijn altijd diegene waarbij ik het gevoel heb dat ik de stad als een local ervaren heb en mijn laatste trip naar Barcelona was er zo eentje. Ik had heel spontaan gepland mee te gaan met een vriendin die ik toen eigenlijk niet zo goed kende buiten onze samenwerkingen (ik fotografeer haar knitwear collectie).
Het was best spannend om op reis te gaan met iemand die ik niet goed kende, maar we zijn toen echt goed bevriend geworden en de vakantie zelf was ook exact wat ik nodig had. Ik was na mijn studie onmiddellijk begonnen met mijn laatste studentenjob, die fysiek heel zwaar was, en één dag nadat deze job was afgelopen stond ik al op mijn vrijwillige stage. Dit was best een heftige periode, en die reis naar Barcelona was mijn eerste vakantie na mijn afstuderen.
Het was heerlijk om een paar dagen niets te moeten, en omdat we er allebei al een paar keer geweest waren (mijn vriendin zelfs al meer dan 20 keer), hadden we ook geen to do list maar konden we onze tijd spenderen aan rondstruinen en koffietjes drinken. Ik heb mijn laatste dagen in Barcelona toen alleen doorgebracht (mijn vriendin moest vroeger terug omwille van haar werk), wat ik eerst een beetje spannend vond maar wat wel exact was wat ik nodig had om tot rust te komen na zo’n drukke periode.”

En wat is je slechtste/ergste ervaring tijdens het reizen?

“Deze zomer ben ik met een vriend naar Berlijn geweest. We kwamen van een festival in Duitsland en hadden het daarvoor allebei superdruk, dus we hadden niet echt iets gepland. We zijn allebei nogal chill in die dingen en gingen er vanuit dat alles wel goed ging komen. Uiteindelijk bleek dat er nog heel weinig hostels vrij waren die dag, en we wouden echt een privé kamer om wat te bekomen van het festivalweekend.
Het hostel waar we toen zijn beland was echt niet over naar huis te schrijven, het leek wel een kraakpand, er zaten overal vlekken op de vloeren, we hadden geen gordijnen en de ramen van onze kamer konden niet toe. We hebben het dan ook maar bij één nacht gehouden daar, en gelukkig snel een ander – veel leuker- hostel gevonden. Tot nu toe zijn mijn slechte ervaringen vooral grappige verhalen geworden, gelukkig!”

Ben je ook veranderd door het reizen? Heb je een andere kijk op bepaalde dingen, het leven?

“Een beetje afstand nemen van mijn thuis brengt me tegelijkertijd tot rust maar geeft me ook heel veel inspiratie en energie, en een nieuw perspectief op mijn dagdagelijkse leven.”

Reisverhaal van Hannelore (aupaysdesmerveilles) | Love to Share

Wat is je top 3 van favoriete bestemmingen?

“Mijn nummer één blijft altijd Lissabon, maar naar Berlijn, Kopenhagen en Marokko zou ik ook heel graag nog eens teruggaan! Ik ben er al eens geweest met een soort „schoolreis”, maar ik denk dat dat land veel meer te bieden heeft dan de toeristische tour die we daar toen gedaan hebben!”

Waar ben je nog niet geweest, maar zou je nog wel graag naartoe willen?

“Ik wil graag Scandinavië verkennen, in Zweden en Noorwegen ben ik bijvoorbeeld nog nooit geweest. En dan niet alleen de hippe steden, maar ook de natuur! Daarom staat ook Ijsland zeer hoog op mijn verlanglijstje. Verder moet ik nog heel veel buiten Europa ontdekken, ik kan zelfs niet kiezen waar ik eerst zou willen heen gaan!”

Heb je nog tips voor andere reizigers?

“Probeer de toeristische attracties eens links te laten liggen en spreek je contacten aan om leuke adresjes en misschien zelfs een slaapplek bij een local te regelen. Zo zie je de stad op een hele andere manier en ik vind dit persoonlijk veel leuker dan de hele tijd met een to do list in de hand van hot naar her te rennen!”

Reisverhaal van Hannelore (aupaysdesmerveilles) | Love to Share