In deze rubriek willen wij je inspireren door echte verhalen van leuke reizigers met je te delen. Van backpackers tot een twee weken vakantie, van de beste herinneringen tot de slechtste ervaringen en natuurlijk dé tip. Met vandaag; Eva, 27 jaar en woonachtig in Breda. Haar favoriete bezigheden zijn fotografie en reizen, een prachtige combinatie. Ze werkt fulltime bij een zorgverzekeraar maar besteed ook veel aandacht aan haar reisblog: Guided by Curiosity.

Hoe is jouw reislust begonnen?

“Op vakantie gaan vond ik natuurlijk nooit vervelend, maar de reislust is pas echt ontstaan toen ik mijn vriend, Ivo, leerde kennen. In het eerste jaar dat we samen waren hebben we heel wat bestemmingen bezocht, maar sinds de reis naar Indonesië is de drang om meer van de wereld te zien pas echt ontstaan.”

Hoe financier je de reizen?

“Iedere maand spaar ik een behoorlijk deel van mijn salaris. Daar komt voor mij nog een 13e maand bij en vakantiegeld. Daarnaast staat veel reizen absoluut niet gelijk aan veel geld. Ik ben inmiddels behoorlijk behendig geworden in het vinden van goedkope vliegtickets, in het afdingen op bijvoorbeeld Airbnb en het vinden van de beste deals.”

Reisverhaal van Eva (Guided by Curiosity) | Love to Share

Wat was je laatste bestemming?

“In mei/juni hebben Ivo en ik de Trans Mongolië Express gedaan; een treinreis van Moskou naar Beijing. Tot slot zijn we nog naar Shanghai gereisd per trein. Het was een fantastische reis, vol ervaringen en avontuur. De veranderende landschappen, mensen en steden zullen me nog lang bijblijven.”

Wat is je meest leuke ervaring tijdens het reizen?

“Oef, dat zijn er zo veel! Eén van de leukste dingen aan reizen vind ik het contact met locals.”

En wat is je slechtste/ergste ervaring tijdens het reizen?

“De slechte en erge ervaringen vergeet ik gelukkig altijd snel.. ;) Wat me wel is bijgebleven is een reisdag die we hadden in Indonesië. In één dag gingen we vanuit de Gili-eilanden via Lombok naar Bali. Met een kleine boot voeren we naar Lombok. Na het ontwijken van de zogenaamde ‘haven-maffia’ konden we plaatsnemen in een aftandse bus die ons naar de grote haven van Lombok bracht. Vervolgens hebben we enkele uren vastgezeten op de veerboot, omdat er iets mis was bij de haven. Tot slot nog eens een bus in voor 2 uur.. Je kunt begrijpen dat we erg blij waren toen we eindelijk arriveerden in ons hotel.”

Ben je ook veranderd door het reizen? Heb je een andere kijk op bepaalde dingen, het leven?

“Ik waardeer hetgeen dat ik thuis heb absoluut meer. Nederlanders zijn zo goed in klagen en zeuren om kleine, onbelangrijke dingen. Hoe blij mensen aan de andere kant van de wereld vaak zijn met een klein gebaar. Dat kan wel eens ontroerend zijn.”

Reisverhaal van Eva (Guided by Curiosity) | Love to Share

Wat is je top 3 van favoriete bestemmingen?

“Berlijn, mijn favoriete stad. Stelt nooit teleur en is altijd fantastisch. Ik ben er nu 4 keer geweest en kan niet wachten om meer te gaan. Ook heeft Andalusië me erg verrast. Er is ontzettend veel te zien en doen en de mensen waren allemaal zo vriendelijk. Ideale omgeving om met een auto te verkennen. Tot slot vond ik Beijing fantastisch. Ik had er vooraf niet zo veel verwachtingen van, maar ik vond het echt een geweldige stad. Ook het zien van de Chinese Muur was wel een mooi item op mijn bucketlist. De treinreis door China heeft me heel nieuwsgierig gemaakt naar dit land; ik wil meer!”

Waar ben je nog niet geweest, maar zou je nog wel graag naartoe willen?

“Oef, waar moet ik beginnen? Ik zou heel graag een roadtrip door de Verenigde Staten maken. Ook Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika lijken me prachtig en bijzonder. Als ik het dichter bij huis zoek zou ik graag naar Madrid gaan. Spaanse steden stellen me nooit teleur. De fijne taal, de (vaak) prettige temperaturen, de tapas en de bezienswaardigheden.”

Heb je nog tips voor andere reizigers?

“Misschien zijn het allemaal wel open deuren die ik intrap, maar het scheelt zo veel geld om alles zelf te regelen. Voor onze reis door Rusland, Mongolië en China per trein hebben we alles zelf geboekt, eventueel via lokale agenten. Tuurlijk, we hadden het ook via een Nederlandse agent of touroperator kunnen regelen, maar dan waren we een paar honderd euro duurder uit geweest. Daarnaast is al dat uitzoekwerk toch ook al een beetje voorpret?”

Reisverhaal van Eva (Guided by Curiosity) | Love to Share