Foodblogger Sabine Koning van de blog OhMyFoodness.nl heeft, net als wij, altijd reishonger. In haar nieuwste boek Reishonger neemt Sabine ons aan de hand van haar favo internationale recepten mee op culinaire wereldreis. We vliegen van Amerika naar Bangkok en de skipistes in Oostenrijk en naar Vietnam waar ze de inspiratie opdeed voor het recept van Spring Rolls.

Sabine: “In tegenstelling tot gefrituurde loempiaatjes zijn deze Vietnamese loempia’s vers, gemaakt van rijstvellen en gevuld met wat je ook maar lekker vindt. De Vietnamese keuken typeert zich door het gebruiken van heel veel verse groene kruiden. Zelf ben ik daar niet per se dol op dus ik heb me met mijn recept beperkt tot drie (in Vietnam gebruiken ze er rustig zeven!) verschillende verse kruiden: munt, peterselie en bieslook. De Vietnamezen zijn echter ook dol op Thaise basilicum dus mocht je dit kunnen vinden: go for it. Varieer qua overige ingrediënten vooral naar hartenlust. Maak de spring rolls vegetarisch, met kip of met rundvlees.

In veel toko’s kun je bij de sausafdeling trouwens Vietnamese plump sauce vinden. Mocht je die tegenkomen: zeker meenemen! Die saus is als dipsaus namelijk verrukkelijk bij deze spring rolls. Ik maak deze keer een dipsaus op basis van sojasaus.”


Vietnamese Spring Rolls

Aantal: 8 spring rolls

Wat heb je nodig?

Voor de spring rolls:

  • 8 ronde rijstvellen
  • 200 gr gekookte rijstnoedels
  • 200 gr garnalen – gekookt en gepeld
  • ¼ komkommer
  • verse munt
  • verse peterselie
  • verse bieslook

Voor de dipsaus:

  • 100 ml sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 rode peper – in ringetjes
  • sap van ½ limoen
  • sesamzaadjes – geroosterd

Bereidingswijze

  1. Week de rijstvellen even kort in lauwwarm water om ze flexibel te krijgen. Leg vervolgens een rijstvel voor je neer en verdeel de ingrediënten over het rijstvel. Mocht je ze goed zichtbaar willen hebben aan de buitenkant, laat dan een beetje tussenruimte tussen de ingrediënten over.
  2. Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het vel vervolgens dicht. Plak hem goed vast met behulp van een beetje water.
  3. Roer voor de dipsaus alle ingrediënten door elkaar. Serveer de Vietnamese spring rolls met de dipsaus.

Bestel: ReishongerReishonger + recept: Vietnamese Spring Rolls | Love to Share

Titel: Reishonger – Een reis rond de wereld in 65 recepten
Auteur: Sabine de Koning
Uitgeverij: Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Prijs: € 22,50

Bestel nu!


Reishonger + recept: Vietnamese Spring Rolls | Love to Share Reishonger + recept: Vietnamese Spring Rolls | Love to Share Reishonger + recept: Vietnamese Spring Rolls | Love to Share

Tekst: Marlies Huisman | Foto Spring Rolls: Vivian Vos