Perzik-basilicumlimonade | Love to Share

Een heerlijk verfrissende limonade van perziken en basilicum. Tip: maak de siroop in het weekend en wanneer je weggaat schenk je een beetje siroop in een flesje en leng het aan met (bruis)water.


Perzik-basilicumlimonade

Aantal: 1 liter

Wat heb je nodig?

  • 6 perziken
  • 7 citroenen
  • 12 takjes basilicum
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 500 ml water

Bereidingswijze

  1. Schil en ontpit de perziken en snij ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
  2. Doe deze in een grote pan en rasp de schil van 3 citroenen erboven, roer de suiker en de basilicum erdoor en voeg het water toe.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur en verhit dit al roerend voor ongeveer 8 minuten tot het fruit zacht is – het mag niet koken.
  4. Pureer daarna het fruit en verhit het nog eens 5 minuten tot het iets is ingedikt. Haal het dan van het vuur en schenk het in een grove zeef boven een kom – wat achterblijft gooi je weg.
  5. Pers daarna het citroensap door de siroop.
  6. Leng het aan met (bruis)water.

Note:
Het siroop is ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Perzik-basilicumlimonade | Love to Share