We kunnen wel stellen dat ik een laatbloeier ben. ;-) Nog een paar jaar voordat ik de twintiger jaren achter mij laat en besloot ik om dit jaar er gewoon voor te gaan. Een soloreis maken. Voor het eerst. Alleen.

Als je mij dit een aantal jaren geleden had verteld had ik het vast niet geloofd. Altijd wel gewild, maar nooit echt gedurfd, geen geld, werk, bang voor het onbekende? Een combinatie van alles, maar angst om te vliegen was het in ieder zeker niet. Eind vorig jaar had ik het gevoel dat dit jaar wel eens anders kon worden. Ik voelde me goed, wat zekerder en begin dit jaar wist ik het zeker.

Waarom ook niet?

Via via kwam ik vorig jaar juni in contact met Marie-Elize die momenteel in Austin woont. We gingen samen aan de slag voor haar bedrijf om hier een branding en website voor te ontwikkelen. Het klikte eigenlijk gelijk, we hadden al afgesproken om koffietjes te gaan drinken in Amsterdam wanneer ze terug zou zijn. Na ruim 300 mailtjes en skype-gesprekken verder zei ik in december voor de grap dat ik ook wel naar Austin kon komen. Of eigenlijk was het geen grap natuurlijk…

“Doe elke dag iets wat je eng vindt.”

We hadden het er veel over gehad en ik denk dat we allebei dachten dat het toch niet door zou gaan. Maar wat ik vaak hoor is dat je het dan juist tegen iedereen in je omgeving moet zeggen als stok achter de deur en dat is precies wat ik deed. En voor ik het wist had ik in januari mijn vlucht geboekt, airbnb geregeld en de paspoort aangevraagd. Dit bewijst maar weer dat sociale media ook heel veel moois brengt zoals nieuwe vriendschappen (en toffe reizen haha).

Mijn eerste soloreis, naar Austin, Texas | Love to Share

Was het 1 keer en nooit weer? Of…

Inmiddels zijn we ruim 2 maanden verder. Ik was vooral heel benieuwd naar (1) hoe is het vliegen en (2) het alleen reizen. Was het 1 keer en nooit weer? Allereerst vond ik het vliegen GE-WEL-DIG! Ik hoopte zo erg dat ik bij het raam zou zitten en dat is op bijna vluchten het geval geweest, helaas niet de heenvlucht naar Austin.

En dan het alleen reizen? Hm, op zich geen ramp. Ik heb mij totaal niet onveilig gevoeld waar ik eerder altijd wel een beetje bang voor was. Ik heb ontzettend veel gelopen en ook regelmatig de Uber gebruikt. Maar ik miste toch iemand waar je het mee kon delen. Uiteten gaan vond ik nog steeds een dingetje, maar doordat het heerlijk weer was kan je lekker buiten zitten en at ik laat op de middag zodat het toch beter te doen was haha.

Mijn eerste soloreis, naar Austin, Texas | Love to Share

Austin, Texas

Helaas kreeg ik tijdens deze reis ook nog de griep. Dan beleef je het natuurlijk nog net weer even anders. Maar ik heb toch genoten en probeer het vooral het positieve van in te zien. Ik heb het gewoon gedaan. Al die jaren van gedroomd en nu gewoon gedaan! Ik zal binnenkort alle ins en outs (voorzover dat kan) met jullie delen over Austin!

Mijn eerste soloreis, naar Austin, Texas | Love to Share