Koffie muffins | Love to Share

Geen tijd voor koffie ’s morgens? Maak dan deze lekkere koffiemuffins uit het nieuwe boek van Rens Kroes ‘On the go’. Maak de muffins in het weekend zodat je er elke ochtend eentje mee kunt nemen voor onderweg (als je er tenminste zo lang van af kunt blijven)! Ze zijn een week houdbaar in een afgesloten trommel.


Koffie muffins

Vegan / Glutenvrij

Aantal: 6 muffins
Nodig: muffinvorm

Wat heb je nodig?

  • 100 ml espresso
  • 3 el chiazaad
  • 200 gr Medjoul dadels
  • 1 grote el kokosolie (gesmolten)
  • 1 el citroensap
  • 140 gr havermeel*
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 tl bakingsoda
  • snufje zout
  • 2 mespuntjes vanille-poeder (ongezoet)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180graden.
  2. Maak de espresso. Week het chiazaad in 150 ml water. Ontpit ondertussen de dadels en mix ze in de keukenmachine tot een zachte massa.
  3. Doe dan de dadelpuree met het chiazaad, espresso, citroensap en gesmolten kokosolie in een kom en meng dit door elkaar.
  4. Voeg dan de droge ingrediënten: het meel, kaneelpoeder, bakingsoda, een snufje zout en vanille-poeder toe en roer tot een dik beslag.
  5. Vouw een rond of vierkant stuk bakpapier en plaats ze in het midden van de holtes van een ingevette muffinvorm. Schep het beslag in de holtes.
  6. Bak het in de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten gaat. Neem af en toe wel een kijkje! Ze zullen niet echt gaan rijzen omdat het beslag erg zwaar is.

Koffie muffins | Love to Share