Havermout-dadel snack | Love to Share

Een dag lopen door de stad, winkel in winkel uit, kost een berg energie. Neem daarom deze energiebommetjes mee tijdens je citytrip. Begin je moe te worden? Neem dan een snack en je kunt er weer tegenaan!


Havermout-dadel snack

Nodig: bakvorm 21×21 cm

Wat heb je nodig?

  • 140 gr tarwebloem
  • 60 gr havermout
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 160 gr roomboter
  • 270 gr dadels (ontpit)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de dadels minimaal 5 minuten weken in heet water.
  3. Mix ondertussen het bloem, havermout, kokosbloesemsuiker en boter tot een kruimelig deeg.
  4. Leg bakpapier in de bakvorm en schep hier de helft van het kruimeldeeg in en druk het aan.
  5. Mix dan de dadels met de keukenmachine tot een pasta en smeer dit uit over het kruimeldeeg.
  6. Strooi dan de rest van het kruimeldeeg over de dadelpasta – je kan een beetje tarwebloem aan je handen doen om het wat meer te verkruimelen.
  7. Zet dan de bakvorm in de oven voor 40 minuten. De bovenkant moet mooi goudkleurig zijn. Laat het daarna nog ongeveer een half uurtje afkoelen op een rooster.

Havermout-dadel snack | Love to Share