Vandaag de favorieten van Wimke Tolsma. Samen met haar twee dochters Bente en Madee en samen met Wopke wonen ze in een van de 11 steden IJlst. Ze werkt in het voortgezet onderwijs en blogt ruim 5 jaar op www.wimke.nl. Ze schreef ook het boek Smûk (Fries voor gezellig of behaaglijk) met verrassende en eenvoudige zelfmakers voor elk seizoen.

De favorieten van Wimke Tolsma

Wat is je favoriete stad?

“Mijn favoriete stad is Harlingen. Op 25 km van IJlst kom je binnen in ene prachtig havenstadje, je kent het vast van het vertrekpunt van de veerboot van Terschelling en Vlieland. Harlingen heeft fijne restaurantjes, een strandje met strandtent, een gezellig centrum met een fijne variatie aan winkeltjes en gezellige terrassen.”

Wat is je lievelingswinkel?

Koks en Keukenmeiden, ik heb een zwak voor mooie keukenspullen, dikke kookboeken en fijne keukendoeken. Je vindt dit allemaal bij Koks en Keukenmeiden. De winkel zit in de hoofdstraat in een klein monumentaal pand. Ook favoriet is Binnen en Buiten, een winkeltje met leuke binnen- en buitenspullen zoals hip tuingereedschap, fijne woonaccessoires maar ook mooie boeken en spelletjes.”

De favorieten van Wimke Tolsma

Boshuis Friesche duin

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Een zware rode wijn of een ijskoude droge witte.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Oei dat is een lastige, ik ben dol op sushi, maar ook op risotto met truffel, een vers (warm) bruin brood met gezouten roomboter, cracker met geitenkaas en appelstroop, pasta pesto met veel pijnboompitten, een broodje met pittige hummus en gegrilde groentes…”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Bij het Wapen van IJlst, het zit bij ons om de hoek. Het is een gezellig stadcafe-restaurant met een fijne kaart. We komen er vaak met de meiden. Want kinderen zijn er hartstikke welkom, ze hebben eerlijke lokale producten en bij mooi weer is het terras een heerlijke plek. Als we alleen een borrel drinken dan moeten daar de nachos uit de oven bij. Ik ben ze nog niet lekkerder tegengekomen. En tijdens een dinertje neem ik graag de gevulde portobello’s.”

De favorieten van Wimke Tolsma

Harlingen