Vandaag de favorieten van Sabine Koning. Sabine is 26 jaar, mama van baby Vic en fulltime blogger op OhMyFoodness.nl. Ze staat op en gaat naar bed met (de gedachte aan) eten en als ze even niet in haar eigen keuken staat is ze vaak op reis. Onlangs lanceerde ze haar tweede kookboek: Reishonger.

De favorieten van Sabine Koning | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Dit antwoord ga ik bijna al jullie vragen geven ben ik bang, maar ik heb er niet maar één. Zo vind ik Amsterdam en Rotterdam geweldig, vooral op culinair gebied, maar vind ik het ook erg leuk om door de straten van Haarlem en Leiden te struinen vanwege de sfeer. Wel vind ik het altijd fijn om weer terug te gaan naar het oosten van het land na een dag in de stad. Hier in Apeldoorn is het namelijk een stuk rustiger. Daar kom je ’s avonds om 24.00 uur bijna niemand meer tegen op straat en kun je de hond gewoon los laten lopen in het park, zalig vind ik dat – vooral in het weekend! Ook fijn: Apeldoorn krijgt steeds meer leuke stekjes. Ik heb jaren geklaagd over het gebrek aan leuke koffiezaakjes en eettentjes, maar ze zijn in opkomst. Eindelijk!”

Wat is je lievelingswinkel?

Dille & Kamille voor kookgerei want je vindt er letterlijk álles. En laatst liep ik voor het eerst WAAR binnen, zoals ik al zei – Apeldoorn is een beetje laat met leuke stekjes/winkeltjes, en dat vond ik ook een waanzinnig leuke winkel! Ik vond er veel van mijn favoriete merken zoals Tony’s Chocolonely maar ook MYOMY, een merk dat duurzame tassen verkoopt.”

De favorieten van Sabine Koning | Love to Share

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Alcoholisch: een goede cocktail, ik ben gék op cocktails. Non alcoholisch: (als het even kan verse) Icetea Green.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Ze mogen mij sowieso wel wakker maken voor eten ’s nachts. Of dat een zegen is weet ik niet, maar het geeft alleen maar aan dat ik héél veel dingen lekker vind. Maar als ik dan toch moet kiezen ga ik voor het Vietnamese buikspek van Julius Bar & Grill met als afsluiter het appeltje van Hoofdstad Brasserie. Beetje vals spelen maar zoals ik al zei, ik kan niet goed kiezen.”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Dit zijn er twee: Julius Bar & Grill omdat het vlees daar góddelijk is en ik de lancering van mijn eerste kookboek daar heb gevierd. En als tweede HappyHappyJoyJoy omdat ik dol ben op Aziatisch streetfood en het daar kwalitatief écht heel goed is.”

De favorieten van Sabine Koning | Love to Share