Vandaag de favorieten van Rolien van der Leeuw. Rolien werkt al meer dan 7 jaar voor vtwonen, nu in de functie van multi media designer, is moeder van Mats van bijna 2, gek op Texel en Frankrijk, fijne hotspots in de buurt, spelletjes (met name Keezen) en foto’s maken en deze als visueel dagboek delen op Instagram.

De favorieten van Rolien van der Leeuw | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

Utrecht, mijn geboortestad blijft favoriet. Met zo veel leuke (ook nieuwe) creatieve initiatieven als de Snorfabriek, Creative Life in de Werkspoorkathedraal, creatieve werkplaats Urlaub, waar ik onlangs samen met mijn vtwonen vormgeverscollega’s in deze kas een inspirerende workshop handlettering volgde, Foodfestival TREK maar ook zeker de Parade sla ik het liefst nooit een jaar over!”

Wat is je lievelingswinkel?

“Voor het kleine manneke en thuis koop ik vooral veel online, maar in Utrecht sla ik de volgende winkels zeker niet over… Deans, Number Nine, Strand West, Vollers 386, All the Luck in the World, en ook An Apple A Day is favoriet! Daarnaast scoor ik mooie dingen voor thuis ook graag op marktplaats of in de kringloop!”

De favorieten van Rolien van der Leeuw | Love to Share

1: Kas, Urlaub / 2: Daens / 3: Koffie Leute / 4: Snorfabriek

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Een lekker flesje wijn met vrienden vind ik gezellig, maar een gin tonic op het terras sla ik ook niet over, maar dan wel met een schijfje citroen!”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Uhm… eigenlijk niet, laat me maar lekker slapen”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Met veel plezier zeg ik altijd weer tegen iedereen: ‘Zullen we elkaar in het bos van Amelisweerd ontmoeten?’ Vaste prik aldaar: een latte bij de Veldkeuken met een lekker citroentaartje. Leuk detail, ik vertrek nooit zonder een versgebakken brood, dan kun je thuis nog een beetje nagenieten. Bij mij om de hoek, op het oude dorp in Houten, zit Bij Teus. Een restaurant in een industrieel pompstation dat aan de voorkant een typisch oud pandje heeft. Je komt binnen met een aperitief in de woonkamer van ‘Teus’ en eet vervolgens een verrassingsmenu in het restaurant erachter.”

De favorieten van Rolien van der Leeuw | Love to Share

1: Texel / 2: Texel / 3: Amelisweerd / 4: Veldkeuken

Foto Rolien (ronde foto): Wendy van Woudenberg (Beeldsteil)

Bewaren