Vandaag de favorieten van Pauline Weuring uit Haarlem. Pauline ken je misschien wel van haar succesvolle blog: Uit Pauline’s Keuken, waar ze laat zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Ze heeft inmiddels 3 kookboeken op haar naam staan en haar nieuwste kookboek ligt nu in de winkels: Feel Good Food.

De favorieten van Pauline Weuring | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Dat is Haarlem. Ruim 6 jaar geleden ben ik vanuit Groningen naar Haarlem verhuisd en dat was de beste beslissing uit mijn leven. Ik heb op meerdere plekken gewoond (Brussel, Breda, Groningen) maar nergens voel ik mij zo thuis als hier. Mijn vader is een geboren Haarlemmer dus mijn roots liggen hier ook wel een beetje. Haarlem is een stad die alles heeft, het heeft karakter, je kunt hier heel leuk shoppen (er zijn veel leuke boetiekjes), lekker eten en in de zomer ben je zo op het strand. Dat zijn toch wel alle ingrediënten die een stad leuk voor mij maken.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Ik houd het meest van conceptstores waar je van alles en nog wat kunt kopen. Daarom is Sissy-Boy mijn lievelingswinkel. Je vindt hier leuke kleding van Scandinavische merken, maar ook heel mooie spullen voor in huis. Ik heb namelijk ook een liefde voor interieur en heb al regelmatig wat dingen bij Sissy-Boy gekocht. Ook kun je er mooi servies en kookspulletjes kopen die net even anders dan anders zijn. Daar houd ik van. Oh en had ik al verteld dat de koffie en taartjes er ook lekker zijn?”

De favorieten van Pauline Weuring | Love to Share

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Koffie! Punt. Ik ben er dol op. Voor mij is koffie drinken echt een genietmoment. Vooral het eerste kopje van de dag. Dat drink ik altijd in bed. Het liefst drink ik hem zwart of met een klein beetje melkschuim zoals een cortado. En geen siroopjes of smaakjes, gewoon hele lekkere donkere bonen. Dan heb je verder niet zoveel nodig.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Ik word liever niet ’s nachts wakker gemaakt. Alhoewel ik nog wel eens mijn bed uit sneak voor een lepel pindakaas. Met een knorrende maag kan ik namelijk niet slapen. Maar als ik toch moet kiezen dan zou ik gaan voor ijs. En dan het liefst in verschillende smaken. Ik ben echt een ijsjunkie en kan het nooit weerstaan. In Nice mocht ik onlangs alle smaken van de ijssalon proeven en dat was toch wel een droom die uitkwam.”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Ik houd van low profile resto’s met een anders dan anders kaart. Dus niet de standaard biefstuk en kipsaté maar met wat meer bijzondere gerechten. Ik vind het dan ook altijd fijn als er wat gezondere keuzes op de kaart staan. Dus met lekker veel granen en groente. Want je moet natuurlijk wel ruimte over houden voor het toetje. Het liefst wil ik altijd van alles proeven dus ik ben dol op shared dining concepten. Lekker delen. Happyhappjoyjoy in Amsterdam is zo’n zaak. Of Ron Gastrobar Indonesia. In Haarlem eet ik graag Mexicaans bij Cantina 023 of een klassiek Frans menu bij Café Colette. Qua diner vind ik dat er nog wel wat vernieuwends toegevoegd mag worden aan het aanbod in Haarlem. Voor de lunch zijn er wel veel leuke opties zoals By Lima, Native en Meneer Frans. Maar we missen nog iets unieks om ’s avonds naartoe te gaan.”

De favorieten van Pauline Weuring | Love to Share