Vandaag de favorieten van Nathalie Paak, eigenaar van het travelblog Map of Joy. Het ontdekken van nieuwe bestemming maakt haar heel blij. Nieuwe plekken, culturen, smaken en geuren; het zet alle zintuigen op scherp. Vooral de landen in het noorden en het westen van Europa hebben haar hart gestolen. Scandinavië, Groot-Brittanië, Ierland en IJsland zijn grote favoriet. Ook reist ze graag met haar hond Neo en deelt ze tips voor het reizen met een hond op haar andere blog Woef Welkom.

De favorieten van Nathalie Paak | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Zonder twijfel Londen. In deze stad ben ik al zo vaak geweest dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Nu ben ik sowieso gek op Engeland, maar Londen is echt een wereldstad. Multicultureel, elke wijk heeft zijn eigen charme, fijne hotspots, indrukwekkende musea etc.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Die zat eerst alleen in Amsterdam, maar inmiddels ook in Eindhoven, Utrecht en Rotterdam. Dat is Hutspot. Ik ben gek op de mix van fashion, interieur en lifestyle van veelal lokale, duurzame, talentvolle ondernemers die ze aanbieden.”

De favorieten van Nathalie Paak | Love to Share

Natural History Museum, Londen

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Ik drink zelden en ben een echte theeleut, maar als ik iets drink dan het liefst een dark en stormy. Een cocktail van gemberbier, rum en limoen.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Een patatje met én verse sushi.”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Ik kan niet anders zeggen dan Credo in het Noorse Trondheim. Bij Credo klopt alles. De enthousiaste, jonge bediening, het interieur (met indoor moestuin), het farm to table concept (alles komt van een eigen boerderij die je kunt bezoeken) en de verrukkelijke gerechtjes die je stuk voor stuk wilt inlijsten. Simpelweg wow! Ik mocht er genieten van een 22-gangen diner dat ik niet snel zal vergeten. Het was zó leuk en lekker. Een week nadat ik er was geweest werd Credo uitgeroepen tot beste restaurant van Noorwegen. Helemaal terecht!”

De favorieten van Nathalie Paak | Love to Share

Causeway Coastal route, Ierland