Vandaag de favorieten van Monique van Loon, 27 jaar en woont in Amsterdam. Monique is culinair schrijver, runt de website Culy.nl (een online inspiratie magazine voor dagelijks culinair genieten) en doet freelance culinaire klussen.

De favorieten van Monique van Loon | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

Amsterdam! Ik woon er nu ruim 7 jaar en vind het een heerlijke stad. Het is groot en het heeft alles, en toch voelt het als een dorp. Ik woon in de Jordaan, en daar is het soms net alsof je niet in een drukke wereldstad zit. Daarnaast vind ik het restaurantaanbod hier geweldig, wordt de service steeds beter en zijn Amsterdammers, net als ik, lekker direct.
Naast Amsterdam zou ik kiezen voor Parijs. Ik kom er vaak, ken er redelijk de weg en ik spreek graag Frans. De vibe daar, de architectuur, de mensen, het eten…. Oh, ik zou er graag nog eens gaan wonen.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Ik ben een die-hard online shopper, en kom amper in winkels, behalve voor boodschappen en af en toe een cadeautje. Ik vind de Bijenkorf ideaal, omdat daar lekker alles onder één dak zit. Ik bestel er zeker een paar keer per maand online wat, en af en toe ga ik naar de winkel, puur om me te vergapen aan al het moois.”

De favorieten van Monique van Loon | Love to Share

Welk drankje kun je niet laten staan?

“De Touraine wijn, een witte wijn van de chenin-druif, op het terras bij Worst, in Amsterdam. Die is zo lekker. Ik drink niet zo veel, maar als ik daar ben, zetten ze de Touraine vaak al voor me klaar.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Eggs benedict met bacon. Of brownies met gezouten karamel.”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Pfoe, ik heb zoveel favorieten. Worst en Marius in Amsterdam, Worst op de dinsdagavond, Marius als er wat te vieren is. Café Restaurant Amsterdam als ik zin heb in steak tartare, oesters en garnalenkroketjes. La Favorite in Parijs, om lekker Frans te bistro’en en mensen te kijken.”

De favorieten van Monique van Loon | Love to Share

Foto’s: Monique van Loon