Vandaag de favorieten van Marlies, lifestyle editor en content creator voor verschillende tijdschriften, online platforms en haar eigen blog én de mede-oprichter en eindredacteur van Lovetoshare.nl. Marlies is getrouwd met Jasper en sinds eind 2016 moeder van Madée, ze woont in Zwolle.

De favorieten van Marlies (mede-oprichter van Love to Share) | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Daar kan ik kort over zijn, Haarlem. Ik heb er ongeveer een jaar gewoond en ik het nog steeds een beetje heimwee naar deze stad. Bijna wekelijks opent er een nieuwe, hippe hotspot en het strand is er op fietsafstand. Ik ga er nog vaak dagjes of een weekend heen en dan voel ik me er direct weer helemaal thuis. Wie weet verhuizen we ooit nog eens terug.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Mijn lievelingsketen is Sissy-Boy, hier shop ik graag kleding en interieur-items. Als ik in Amsterdam ben breng ik altijd een bezoekje aan Atelier Sukha, hier vind ik alles mooi. Alsof je een andere wereld binnenstapt. Verder kom ik graag bij kleinere winkeltjes en boetiekjes zoals FOLK in Groningen en Moonloft in Zwolle en geef ik mijn geld liever uit bij een zelfstandig ondernemer dan bij grote ketens, al moet ik bekennen dat er ook regelmatig een pakketbezorger voor onze deur staat.”

De favorieten van Marlies (mede-oprichter van Love to Share) | Love to Share

De Gillende Keukenmeiden in Zwolle

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Ik bestel graag een chai latte of verse gemberthee met citroen en ’s zomers ga ik, voor water, (home made) groene ice tea en soms een glas rosé.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Taart! Ik ben een enorme zoetekauw en van taart word ik echt heel blij. Van cheesecake tot appeltaart en van chocoladetaart tot een healthy variant, als het maar zoet is! Ik bak graag zelf, maar ook als ik ergens neerplof voor een kop thee dan neem ik er graag iets lekkers bij. Bij BUUF in de serre in Amersfoort snappen ze dat heel goed. In hun motto: ‘Taart kan altijd’, kan ik me he-le-maal vinden!”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Ik ga niet zo vaak uit eten, maar lunch wel graag buiten de deur. In Haarlem is By Lima mijn favoriete spot. Hier wordt gezond en lekker gecombineerd en het interieur is ook heel pretty. In Amsterdam is Pluk een van mijn favorieten, je kunt hier niet alleen ontbijten en lunchen, maar ook interieurshoppen. In mijn eigen stad Zwolle kun je me vinden bij De Gillende Keukenmeiden, hier serveren ze heerlijke belegde boterhammen en uiteraard sluit ik mijn lunch dan af met een toetje: taart! ”

De favorieten van Marlies (mede-oprichter van Love to Share) | Love to Share

By Lima in Haarlem | Marlies en dochter Madée