Vandaag de favorieten van Marleen, initiatiefnemer en eigenaar van Bijzonderplekje.nl, een inspiratieplatform voor een bijzonder dagje uit, een weekendje weg of vakantie. Tijdens haar vorige baan als Afrika & Midden Oosten deskundige sliep ze op de mooiste plekken ter wereld, van daaruit is Bijzonder Plekje ontstaan.

De favorieten van Marleen (Bijzonder Plekje) | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Een voorkeur heb ik niet. Er zijn zoveel mooie steden. Hoe leuk een stad is en hoe ik het ervaar, hangt af van het reisgezelschap, het weer, de ontdekkingen die ik doe, de plek waar ik verblijf. Maastricht hoort tot mijn favorieten door het gevoel in het buitenland te zijn, Den Bosch vind ik gezellig en in Deventer wil ik wel wonen. Eigenlijk heeft elke stad iets fijns en bijzonders. Moeilijk kiezen dus…”

Wat is je lievelingswinkel?

“Ik hou niet van winkelen…, van koffie drinken op een fijne plek des te meer. Mijn favoriet is Sid en Liv in Nijmegen. Altijd gezellig, altijd een warm welkom. Met fijne binnentuin voor de zomerse dagen.”

De favorieten van Marleen (Bijzonder Plekje) | Love to Share

Sid & Liv – Nijmegen

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Wanneer ik op pad ben voor Bijzonder Plekje en een hotspot bezoek, drink ik graag een cappuccino of Latte Macchiato. ’s Avonds is een glas droge witte wijn favoriet, in zomer & winter.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Ik heb een probleem, ik vind alles lekker! De Arabische en Italiaanse keuken zijn favoriet. En chocolade niet te vergeten.”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Wanneer ik uit eten ga, ga ik het liefst elke keer iets nieuws ontdekken. Een net geopend restaurant, een gouden ouwe. Afhankelijk van doel, stemming en gezelschap maak ik dan een keuze. Geen vaste favoriet dus.”

De favorieten van Marleen (Bijzonder Plekje) | Love to Share

(Sid & Liv – Nijmegen)

Foto’s: Marleen