Vandaag de favorieten van Marieke Verdenius. Marieke is redacteur bij het tijdschrift van Jamie Oliver in Nederland. Daar is ze verantwoordelijk voor het maken van culinaire producties, city guides, interviews met chefs en de invulling van de bladformule. Naast haar fulltime baan bij Jamie magazine is ze actief op Instagram @verdenius, waar je haar werk als fotograaf en foodstylist kunt zien.

De favorieten van Marieke Verdenius | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Als eerste zou ik Kopenhagen willen noemen, want het is een stad waar ik me eigenlijk net zo thuis voel als in mijn woonplaats Amsterdam​. ​Ik hou van het leven in een iets lagere versnelling, zoals ze daar lijken te doen en van de ruimte in de stad. Ook kun je me wakker maken voor de beste kaneelbroodjes in town, verkrijgbaar op de Jaegersbrogade ​In Nederland vind ik Eindhoven erg leuk, vooral omdat er zoveel gebeurt op het gebied van food en design​. Het is een inspirerende stad omdat het er ongepolijst is.”

Wat is je lievelingswinkel?

“​Mijn favoriete winkel is een mix van food, lifestyle en interieur. Maar eigenlijk zijn momenteel de kringloopwinkels favoriet, omdat ik er altijd wel een bijzonder bord of mooi glas scoor voor mijn props-collectie.”

De favorieten van Marieke Verdenius | Love to Share

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Overdag drink ik niet vaak iets anders dan thee, goeie koffie of heet water. Als ik uit ga is een onvervalste Gin Tonic goed aan mij besteed, maar een kruidige Rioja vind ik ook erg lekker, vooral in deze tijd van het jaar.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Die Deense kaneelbroodjes! Die wil ik binnenkort eens zelf gaan maken.”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“In Amsterdam kom ik graag bij Buffet van Odette omdat je er de hele dag terecht kunt en het menu er zo heerlijk simpel is. Mijn favoriete gerecht is de warmgerookte zalm met linzen en bieten. In Rotterdam is mijn favoriete plek Bierhandel de Pijp, een restaurant waar de tijd al 50 jaar stil lijkt stil te staan​, er is – als ik de verhalen mag geloven – vrij weinig aan het interieur en de gerechten is veranderd. Juist dat maakt het voor mij zo bijzonder! Als laatste in de rij wil ik Villa Augustus in Dordrecht noemen. Hier ga je met de seizoenen mee, want het eten op je bord komt rechtstreeks uit eigen moestuin, waarin je ook een rondje kunt wandelen. Je ziet precies welke ingrediënten er nu klaar zijn om geoogst te worden en welke nog even hun best moeten doen. Wat mij betreft is dat echt een unieke plek in Nederland die nooit verveelt.”

De favorieten van Marieke Verdenius | Love to Share

Bewaren