Vandaag de favorieten van Liesbeth Rasker. Liesbeth is freelance journalist en columnist voor onder andere ELLE en Glamour. Daarnaast heeft ze haar eigen reiswebsite BagtoReality.com: “een rugzak vol verhalen waar je wat aan hebt“.

De favorieten van Liesbeth Rasker | Love to Share

 

Wat is je favoriete stad?

“Absoluut Amsterdam. Hoe veel ik ook reis, er is geen plek op aard waar ik liever zou wonen dan hier. Ik ben zo’n irritant mens geworden dat binnen Nederland eigenlijk nooit buiten de stad komt, en Amsterdam alleen via Schiphol verlaat. Ik hou van de grachten, van dat ik alles op de fiets kan doen, van de vrolijke botte toon die de gemiddelde Amsterdammer heeft, de extreem mooie huizen, gewoon van alles eigenlijk.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Hmm ik weet niet of ik een lievelingswinkel heb. De enige winkel waar ik voor de lol heen ga, dus zonder duidelijk doel om iets te kopen, is ABC op het Spui en Atheneum ernaast. Beetje door de boeken bladeren, zo fijn. Verder woon ik praktisch naast de Bijenkorf, dus daar mag ik ook graag een beetje door de rekken struinen. Maar ik kan daar niets betalen, dus verder dan kijken komt het niet.”

De favorieten van Liesbeth Rasker | Love to Share

Liesbeth op een droomplekje in de Filipijnen

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Cola Light, in een blikje of met heel veel ijsblokjes. En alleen als ‘ie echt écht heel koud is. Niets viezers dan lauwe cola light, of uit een flesje. Verder hou ik enorm van echt vette Chardonnay, zo eentje die strepen achterlaat op je glas. Zó lekker.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Kroketten op wit brood, het liefst van Luxembourg op het Spui in Amsterdam. Niet heel culinair verantwoord maar wel extreem lekker. Het is altijd het eerste wat ik eet als ik terug kom van een reis. Mijn liefde voor kroketten is wel een grote reden dat ik waarschijnlijk nooit voor altijd weg zou kunnen gaan uit Nederland.”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Ik heb een paar favorieten. Buffet van Odette vanwege het heerlijke terrasje. Restaurant Amsterdam vanwege de steak tartare en de heerlijke no nonsense sfeer waar alles altijd goed is, Castell vanwege de perfecte biefstukken, Guts & Glory vanwege alles, Breda idem dito, MOMO omdat ze daar de állerbeste sashimi van de wereld serveren en tot slot kan mijn stamkroeg Café Hoppe niet ontbreken, want daar hebben ze lekkerste kaasstengels.”

De favorieten van Liesbeth Rasker | Love to Share

Filipijnen, Bohol, Chocolate Hills