Vandaag de favorieten van Jorian. Ze woont sinds kort in de buurt van Rotterdam en werkt bij The Green Happiness als (food)stylist & fotografe. Daarnaast doet Jorian af en toe doe ik wat freelance klusjes of is ze creatief bezig met Marlies voor Confetti & co.

De favorieten van Jorian (gastblogger Love to Share) | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Mijn favo stad, dat zijn er eigenlijk meerdere. Ik ben dol op Leiden, de stad waar ik 8 jaar lang heb gewoond. Maar Haarlem vind ik ook geweldig! Het zijn allebei steden met een gezellig en vooral knus centrum, vol leuke boetiekjes en restaurantjes. Ik ben nu Rotterdam aan het leren kennen en moet eerlijk toegeven dat ook deze stad mijn hart gaat veroveren. Er zijn in Rotterdam zoveel hippe wijkjes, ik ontdek elke week weer een nieuwe koffietent, barretje, restaurant of winkel.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Ook nu kan ik niet kiezen, maar op nummer één staat toch wel PLUUM in Leiden. De interieur- en cadeauwinkel waar ik vier jaar lang werkte blijft nog steeds mijn lievelings. Je kunt bij PLUUM van alles vinden voor in huis, maar ook leuke cadeautjes of kaarten! De laatste tijd kom ik ook heel graag in mooie bloemenwinkels. Ik ontdekte in Rotterdam ‘Een bloemetje op tafel’.  Deze winkel is echt een feestje om in rond te lopen, het staat er vol mooie bloemen en planten. Verder staan Dille & Kamille, sieradenwinkel Lucies in Leiden & Sissy-Boy op mijn lijstje!”

De favorieten van Jorian (gastblogger Love to Share) | Love to Share

Lot & de Walvis in Leiden

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Hoe suf het misschien ook klinkt, maar een goeie cappuccino of een grote mok thee kan ik niet laten staan! En tijdens een etentje kies ik voor een wit wijntje of homemade ice tea of limonade.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Andijvie stamppot met appelmoes vind ik echt heel erg lekker! Maar eigenlijk kun je mij altijd wakker maken voor olijven en toastjes met brie en tapenade. Oh en Tony Chocoloney natuurlijk, liefst de oranje verpakking met caramel en zeezout. Yum!”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Bij strandtent De Branding in Noordwijk eet ik het allerliefst, ook in de winter! Het eten is hier niet alleen lekker, de sfeer is er ook supergezellig en warm! Voor de lekkerste Sushi kom ik graag bij FUGU in Rotterdam, in Leiden is Lot & de Walvis een heel fijn plekje en in Alkmaar ga ik graag naar SOEPP.”

De favorieten van Jorian (gastblogger Love to Share) | Love to Share

Blur in Amersfoort | Jorian in haar element ;-)