Vandaag de favorieten van Jet van Nieuwkerk, freelancer voor onder andere Amayzine.com, het Parool en Viva. Haar liefde voor gezond eten deelt ze in haar kookboek ‘Het boek van Jet’. Gezond leven, niet te streng en al helemaal niet saai. Vandaag deelt Jet haar favorieten in binnen- en buitenland met ons.

De favorieten van Jet van Nieuwkerk | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Parijs. Door de taal, en omdat je er het hele jaar door op het terras kunt zitten. In de winter natuurlijk met warmtelampen en dekentjes. Fijn mensen loeren. En om de fruits de mer en de steak tartate. En Amsterdam. Waar ik ben geboren.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Dean & Deluca in New York. De mooiste supermarkt die er is. Of een giga Carrefour in Frankrijk. Laat me daar maar een uur los. Of twee.”

De favorieten van Jet van Nieuwkerk | Love to Share

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Gin Tonic. Het liefst Hendricks. Met komkommer en Fever Tree tonic.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Steak tartare of vette druiperige burrata met olijfolie van mijn oom Frans uit Italië.”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Poeh dan zijn er veel. In Amsterdam is dat Wilde Zwijnen, Rijsel en Kaagman en Kortekaas, maar ben ik in Parijs dan reserveer ik altijd bij La coupole. In London ga ik graag naar St Jones of Nobu en in New York wil ik absoluut eten bij Morandi of Pastis. Het liefst bestel ik veel verschillende dingen van de kaart om met mijn gezelschap te delen.”

De favorieten van Jet van Nieuwkerk | Love to Share

Foto 1: Dana van Leeuwen | Foto 3: Mark van der Zouw | Overige foto’s: Jet van Nieuwkerk