Vandaag de favorieten van Floor Roelvink (www.floorroelvink.nl), 30 jaar en woont in Utrecht. Floor is freelance tekstschrijver en content creator en schrijft onder meer voor tijdschriften zoals vtwonen, Ariadne at Home en SPOOR.

De favorieten van Floor Roelvink | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

Utrecht bruist! De laatste tijd openen er steeds meer hippe restaurants, ontstaan er toffe concepten en komen er kleine speciaalzaken bij. Binnenkort nemen mijn vriendinnen mij bijvoorbeeld mee naar Kantien, een restaurant in een oude kantine van de gemeente aan de rand van de stad. Vershal Vechtclub XL is ook zo’n fijne plek. Hier vind je een bakkerij, koffiebranderij en een bierbrouwerij onder één dak. Ik word erg enthousiast van dit soort initiatieven. Als ik artikelen moet schrijven ga ik regelmatig naar Koffie & Ik en cadeautjes (voor anderen en mezelf!) koop ik bij Vollers 386 en All the luck in the World. Bij restaurant Le Jardin kom ik ook graag, alleen al door hun geweldige interieur. Mijn favoriet: ‘steak tartare’ van tomaat, mosterd, basilicum, zuurdesem en piccalilly. En ik kan niet wachten tot de Snorfabriek officieel open gaat (vanaf 19 november), een creatieve hotspot met onder meer een café-restaurant, een winkel en een bibliotheek van de leukste uitgeverij van Nederland.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Bij Loft, Sukha en L’Etoile Conceptstore wil ik bijna alles wel mee naar huis nemen! Ik heb vijf jaar als redacteur bij het tijdschrift 101 Woonideeën gewerkt en daardoor ben ik gek op mooie woonwinkels en –merken.”

De favorieten van Floor Roelvink | Love to Share

Welk drankje kun je niet laten staan?

“In de zomer drink ik graag Aperol spritz of een lekker sapje van Lemonaid of Bionade, maar nu het wat kouder wordt ga ik vaak voor rode wijn of port. Port klinkt misschien niet heel sexy, maar na een weekend Porto was ik om. Bij wijnbar Talud9 in Utrecht schenken ze misschien wel de lekkerste port van de stad!”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Moet ik kiezen? Kaasfondue van mijn moeder, ravioli met salie van Mazzo in Amsterdam, cheesecake van Noord in Bergen aan Zee en ijsjes van Talamini in mijn geboorteplaats Deventer.”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Ik wilde al heel lang een keer eten bij WT Urban Café & Kitchen in een oude watertoren in Utrecht. Het restaurant is zo populair dat je weken van tevoren moet reserveren. Toen ik afgelopen zomer dertig werd, was het eindelijk zover. De 9e en 10e verdieping van de watertoren zijn spectaculair verbouwd tot restaurant en vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Utrecht. Van het interieur word ik erg blij en van hun Burrata ga ik watertanden. Ik ben ook erg enthousiast over Fooddock, een foodhal in een oude graansilo in Deventer.”

De favorieten van Floor Roelvink | Love to Share

Foto Floor (ronde foto): Ernie Enkelaar | Foto Floor in Berlijn (graffiti muur): Sigrid Bulens | Overige foto’s: Floor Roelvink