Vandaag de favorieten van Eliane. Eliane woont samen met haar vriend en dochter in een bovenhuis in Amsterdam West. Ze werkt als senior campagne manager bij influencer agency FIRST, waar ze mensen matcht met merken. In haar spaarzame vrije uren gaat ze graag op avontuur met haar dochter, is ze verslaafd aan Instagram en schrijft hierover op Instagrambloggers.nl. Een online platform waarop ze verhalen achter de foto’s deelt, een blog over het leven in de stad, het gaat over eten, drinken, reizen, familie en heeft als rode draad alles wat Instagram-Proof is.

De favorieten van Eliane Roest | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Och dat kan je me toch niet vragen. Maar als het moet dan kies ik Gent. Er is genoeg te ontdekken net als in Amsterdam, prachtige façades, fijne koffietentjes en mooie winkels. Ik ga daar koffie drinken bij Barista, frangipane halen bij de bakker, friet met stoofvlees eten op de vrijdagmarkt en dan cocktails drinken bij Jiggers als afsluiting. Mijn ideale rondje Gent is dat, nog meer tips vind je uiteraard op mijn blog.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Het is onmogelijk slechts 1 winkel te noemen, ik ga graag winkelen voor de mini, dat doe ik bij Big en Belg, en dan ga ik sneakers shoppen bij SUNIKA voor mijzelf, kleding koop ik vaak bij JPH aan de Jan Pieter Heijestraat. Ik probeer zo min mogelijk online te winkelen en ik investeer graag in lokale ondernemers, hoe dichterbij de winkel is des te beter, dat houdt mijn buurt levendig. Daarom zijn mijn favoriete plekken vaak binnen 5 minuten van mijn huis te vinden. Mijn koffie drink ik graag bij Trakteren Koffie, daar maken ze door middel van latte art de leukste afbeeldingen in mijn koffie en daar kan ik echt intens blij en gelukkig van worden. Vrijwel al deze plekken zitten in Amsterdam West.”

De favorieten van Eliane Roest | Love to Share

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Koffie en een gin tonic. Beide overigens met mate natuurlijk. Met koffie begin ik mijn dag, maar ik sluit hem lang niet altijd af met een gin-tonic ;)”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Stoverij met frietjes gemaakt door mijn moeder!”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Italiaans eten is iets waar we alle drie van genieten, dit doen we graag bij Casa Sabatelli (zie foto), een Italiaans tentje om de hoek op de Kinkerstraat volledig gewijd aan het eten uit de regio Puglia. Er werken alleen maar Italianen uit die regio en alle producten komen daar vandaan. Het is absurd lekker en net even anders dan het Italiaans eten wat we hier kennen. De burrata die ze daar hebben, daar mag je mij ’s nachts ook voor wakker maken. Verder ben ik dol op de burgers van FRITS, lekker met een biertje erbij.”

De favorieten van Eliane Roest | Love to Share