Vandaag de favorieten van Dorothee Dubois. Het gezicht achter The Fresh Light, een creatieve studio gespecialiseerd in fotografie, styling en visuele concepten. Ze heeft een minimalistische en heldere kijk en creëert beelden voor startende en gevestigde merken, creatieve ondernemers, boeken en magazines. Opgeleid als architect gaat ze steeds op zoek naar boeiende composities, gebruikmakend van de schoonheid van natuurlijk licht. Een prachtige portfolio omvat food- en productfotografie, lifestyle-, portret- en interieurfotografie. Haar passie voor styling en fotografie deelt ze ook af en toe in leuke workshops. Hou zeker haar Instagram in de gaten om hiervan op de hoogte te blijven.

De favorieten van Dorothee Dubois | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Mijn homestudio bevindt zich in een ruim en licht jaren ’30-pand in het centrum van Antwerpen. De stad waar ik opgroeide, en ik me helemaal thuis voel. Als freelancer vind ik het heerlijk om af en toe een korte break in te lassen, en cosy coffeebars op te zoeken, of healthy lunchspots uit te testen. Maar ik hou ook van gezellig winkelen in de buurt van de Steenhouwersvest, of Kloosterstraat-kuieren op zondagmiddag. In de zomer is het heerlijk vertoeven in het Middelheimpark of aan de jachthaven op ’t Eilandje.
Buiten België kan je me steeds verleiden met een weekendje Parijs!”

Wat is je lievelingswinkel?

“Ik ben verzot op inspirerende conceptstores. Je helemaal laten onderdompelen in een bepaalde sfeer, en samen met een drankje en homemade cake genieten van mooi samengebrachte items, geuren, decoratie, kledij, magazines… Zo’n totaalbeleving ervaar je o.a bij Billierose in Gent. In Antwerpen kan je me regelmatig vinden bij St. Vincents.”

De favorieten van Dorothee Dubois | Love to Share

Billierose in Gent

De favorieten van Dorothee Dubois | Love to Share

Barchel in Antwerpen

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Voor een theemomentje ben ik steeds te vinden. Ik was dan ook erg in m’n nopjes toen ik afgelopen jaar de foto’s mocht maken voor het theeboek ‘But First Tea’! Hiervoor maakten we o.a. beelden in het prachtige theesalon van Domestic, en in de Japanse Tuin in Hasselt woonden we een traditionele theeceremonie bij.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“De ochtend is m’n favoriet moment van de dag, en daar hoort steeds een heerlijk ontbijt bij. Tijdens de week hou ik van een kleurrijk ontbijt met veel fruit, in het weekend sta ik graag op voor een uitgebreide brunch! Voor lekker artisanaal brood spring ik de fiets op richting bakker Aldo, Domestic of The Bakery op zoek naar traditionele baguettes en desembrood. Ook pistoletjes van Kleinblatt zijn steevast een hit!”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Een van m’n favoriete lunchspots, vlakbij huis, is Barchel! Het smaakvol ingerichte interieur is op zich al een bezoekje waard, maar de gezonde en lekker lunches maken het helemaal af. De avocado toast met gepocheerd ei is een vaste waarde! Voor een overheerlijke smoothie moet je bij Divers zijn. Esther serveert er de beste açai bowls van ’t stad! Bij Kornél kan je naast heerlijke koffie ook terecht voor ambachtelijke boterhammen. De vernieuwde kaart mocht ik al voorproeven tijdens een fotoshoot, en wordt ongetwijfeld een nieuwe favoriet!”

De favorieten van Dorothee Dubois | Love to Share

Domestic in Antwerpen

De favorieten van Dorothee Dubois | Love to Share

Floom (links) | Divers (rechts)