Vandaag de favorieten van Denise Kortlever, culinair trend journalist en food fotograaf. Vorig jaar verscheen haar boek ‘All-day breakfast’ en inmiddels werkt ze aan haar tweede kookboek die volledig in het teken staat van ‘bowls’, alles uit een kommetje.

De favorieten van Denise Kortlever | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Mijn favoriete stad in Nederland is absoluut Amsterdam. Daar gebeurt altijd wel iets, het bruist – zeker ook op culinair gebied. Buiten Nederland is het New York.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Ik ga altijd even naar binnen bij mooie concept stores als Anna + Nina (Amsterdam) of Robbies (Den Bosch), haal het liefst taartjes bij Petit Gateau (Amsterdam) en ik blijf fan van Dille & Kamille. Een nieuwe favoriet is het Deense Søstrene Grene, dat ik in Kopenhagen ontdekte en dat sinds kort ook in Nederland zit. Ik koop er regelmatig servies (voor werk en privé, al loopt dat bij mij nogal door elkaar heen) en woonaccessoires, maar ook de leukste cadeautje en dingen waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had.”

De favorieten van Denise Kortlever | Love to Share

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Overdag espresso macchiato. ‘s Avonds ga ik voor witte wijn of een cocktail met vlierbloesem.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Lastig, want dat verschilt enorm! Steak tartaar met friet is altijd goed. Of krabbenpoten, in de zomer. En ik ben gek op risotto. Had ik al gezegd dat het lastig was? ;-)”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Momenteel ga ik in Nederland het liefst naar Choux in Amsterdam. Zij hebben een heerlijk, verrassend menu met lichte en vernieuwende gerechten, maar ook een relaxte sfeer en lieve bediening. Dat laatste vind ik net zo belangrijk als het eten zelf. Ik probeer er het liefst zoveel mogelijk verschillende gerechten, maar het dessert met aardbeien, rabarber en wentelteefjes was wel één van mijn favorieten. Over de grens in Antwerpen zit The Jane, ook een lievelingsrestaurant.”

De favorieten van Denise Kortlever | Love to Share

Foto van Denise: Liselore Chevalier | Overige foto’s: Denise Kortlever