Vandaag de favorieten van Carlein Kieboom. Carlein, 45 jaar en is sinds vier jaar hoofdredacteur en hoofd styling van vtwonen. Met veel energie en passie gidst ze met haar team woonminnend Nederland naar een leuker en leefbaarder huis.

De favorieten van Carlein Kieboom | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Berlijn vind ik een geweldige stad. De ruimte, de sfeer, de diversiteit, de creativiteit, de graffiti ’s op straat, het groen, het water. Vorig jaar heb ik er met een groep vriendinnen de halve marathon gelopen en geen stad verraste me zo als Berlijn. Je voelt de ‘onderneemlust’, overal ontdek je te gekke restaurants, koffiebarretjes, cafés en concept stores. Een echte aanrader is te slapen in het Michelberger Hotel, een hip hotel waar je echt de Berlijnse sfeer kunt proeven! Ga ook zeker even kijken bij Urban Industrial een fantastische loods vol met industriële vondsten.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Merci concept store in Parijs. Als ik in Parijs ben ga ik er altijd even langs. Het zit in een in een voormalige behangfabriek en voor de entree op de binnenplaats staat altijd een Fiat 500 in het rood of zoals laatst in het geel. De winkel is een feest van inspiratie op woon, fashion en keuken gebied, met presentaties van unieke of juist alledaagse producten in een bijzondere setting. En je kunt er ook heerlijk lunchen in het café omringd door wanden vol met boeken.”

De favorieten van Carlein Kieboom | Love to Share

1: Merci – Parijs / 2: Michael Berger

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Een lekker glas wijn. Rood, wit of roze in de zomer. Thuis staat er altijd een goeie fles wijn open op het aanrecht. Het symboliseert voor mij gezelligheid met vrienden en familie. Mijn vriend is ook een echte liefhebber dus we steken elkaar lekker aan. Vaak denk ik ‘Ok, 1 glaasje dan’ en voor ik het weet is de fles alweer leeg.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Pasta Vongole. Inmiddels ook de favoriet van mijn kinderen dus een goeie reden om het vaak te maken. Simpel en altijd lekker. Echt een gerecht voor veel mensen, om met veel vrienden aan tafel te eten. En dan natuurlijk ook die lekkere fles wijn erbij.”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“In Amsterdam is dat Spageterria Pastabar waar mijn zus om de hoek woont of Wilde Zwijnen, Balthazar’s keuken en Toscanini ook altijd lekker en gezellig. Als we naar de beurs gaan in Parijs eten we altijd bij Chez Janoux, een heerlijk typisch Franse bistro met hele leuke bediening. Ik hou van levendige, sfeervolle, ongedwongen restaurants. Het liefst bestel ik veel verschillende dingen van de kaart om met mijn gezelschap te delen. Dus geen opzit, ‘pinkjes’ restaurants voor mij.”

De favorieten van Carlein Kieboom | Love to Share

3/4: Bij Carlein thuis

Portretfoto: Ernie Enkelaar

Bewaren

Bewaren