Vandaag de favorieten van Beate Vieth. Een echte creatieveling, afgestudeerd stylist aan het cibap, studeert momenteel Graphic Design aan het ARTEZ en heeft haar eigen bedrijf BeetjeHome. Ze fotografeert, ontwerp interieurs en grafische producten. Ze blogt over al het moois dat ze tegenkomt en ook op Instagram deelt ze haar creatieve leven.

De favorieten van Beate Vieth | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Oeh ik ben dol op Alkmaar, Middelburg, maar ook Zwolle, de stad waar ik studeer, heeft een plekje in mijn hart. De vele koffietentjes, lieve mensen, leuke winkels, de gracht en de mooie panden maken dat Zwolle alles heeft van een fijne stad, maar dat in combinatie met de sfeer van een dorp.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Ik vind zoveel leuk, maar Sissy-Boy is altijd mijn favoriet geweest. Ik kan zo genieten van de styling en de combinatie van interieur en kleding. Het begon in het plaatsje Bergen waar ik als kind altijd al graag een bezoekje bracht aan deze winkel. We blijven nog even in dit kunstenaarsdorp, want daar bevindt zich ook de winkel l’ Etoile, een fijne boutique waar je je ogen uitkijkt. Je kunt de sfeer van de hotspot het best beschrijven als werelds strandgevoel. Naturel tinten, fijne materialen, structuren en originele producten met een verhaal vormen de collectie.

Noord is ook een spot die je bij een bezoekje aan Bergen niet mag overslaan. Zoveel moois vind je daar. Van sieraden tot boeken, kleding en interieur items. Het leuke is dat Deze winkel hoort bij Strandpaviljoen Noord (in Bergen aan Zee). Een onmisbare hotspot langs de Nederlandse kust.”

De favorieten van Beate Vieth | Love to Share

Strandpaviljoen Noordhoek, Egmond aan Zee

De favorieten van Beate Vieth | Love to Share

Loods Tien, Breskens

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Koffie! Nou ik moet wel wat specifieker zijn, ik hou van Latte Machiato’s en cappuchino’s. Ik werk bij Schenkers, een fijne koffiebar in Apeldoorn. Daar kun je overigens wel echt de lekkerste bak van de omgeving drinken, de bonen worden namelijk zelf gebrand. Hier kun je mij in ’s nachts voor wakker maken. Ik kan daar zo van genieten, het maakt het studeren leuker en zorgt voor een momentje van bezinning haha. Stiekem ben ik gewoon zwaar verslaafd.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“TAART! Ja ik hou van carrotcake, cheesecake en ook bananenbrood is favoriet. Heerlijk om te genieten van wat lekkers. Ik hou van bakken, maar vooral van het opeten ervan.”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“Als ik eerlijk ben, ben ik meer van het koffiedrinken en lunchen dan het uit eten gaan. Graag eet ik met uitzicht op zee bij Loods Tien in Breskens of Strandpaviljoen Noordhoek in Egmond aan Zee. Maar ook dichter bij huis kan ik heerlijk lunchen. In Apeldoorn zit Klein Berlijn, een echte aanwinst voor de stad. Het zit wat verscholen, in een prachtig oud pand. Hier at ik laatst nog een heerlijke wrap met tonijn, kaas, spinazie, tomaat en pesto. Het was alsof er een engeltje over je tong pieste.”

De favorieten van Beate Vieth | Love to Share