Vandaag de favorieten van Barbara. Barbara runt de Bed&Breakfast – Guesthouse Vannacht in de stad Groningen. Daarnaast bakt ze heel veel lekkers voor verschillende ondernemers in de stad (zo ook de winkel Koko Toko), maar verkoopt ze ook geïllustreerde kaarten onder de naam De Wereld van Fien en ze schrijft gedichten.

De favorieten van Barbara (B&B - Guesthouse Vannacht) | Love to Share

Wat is je favoriete stad?

“Mijn favoriete stad is Berlijn. Naast Groningen dan hè. Ik ga graag naar Berlijn om eetadressen uit te proberen, musea te bezoeken en verder niet veel te moeten. Het liefst verblijf ik dan in een appartement via Airbnb en huur ik een fiets. Zo ontdek je de stad veel beter dan wanneer je met de metro reist.”

Wat is je lievelingswinkel?

“Ik heb meerdere lievelingswinkels. Voor kleding ga ik graag naar Sissy Boy of Koko Toko. Voor kook- en bakspullen kom ik bij Dille & Kamille. Muji, de Japanse variant van de Hema, is ook favoriet. Het wordt tijd dat er een filiaal in Groningen wordt geopend!”

De favorieten van Barbara (B&B - Guesthouse Vannacht) | Love to Share

Welk drankje kun je niet laten staan?

“Liquor 43. En dan in een mooi antiek glaasje naast een kop thee. Heerlijk.”

Voor welk gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?

“Voor niets. ’s Nachts moet je mij lekker laten slapen :-)”

Bij welk restaurant eet je het liefst?

“In Groningen ga ik graag naar Het Concerthuis. Ik vind er een fijne ongedwongen sfeer hangen en op de kaart die regelmatig wisselt staan originele, lekkere gerechten. Op mijn telefoon heb ik een lijst aangemaakt met allemaal eetadressen die ik online en offline vind. Heel handig om even te checken wanneer ik in een andere stad ben. Zo kom ik bijvoorbeeld in Alkmaar graag bij De Binnenkomer en in Berlijn bij The Bowl.”

De favorieten van Barbara (B&B - Guesthouse Vannacht) | Love to Share

Barbara fietsend langs Dille & Kamille in Groningen