Beach Food Festival Texel 2017 | Love to Share

Je voetjes in het zand, uitzicht op zee en als een local genieten van heerlijke Texelse gerechten. Het is bijna zover, de tweede editie van het Beach Food Festival op Texel. Na het grote succes van vorig jaar zal het festival dit jaar drie dagen duren en draait alles om duurzaamheid en upcycling, maar dan zonder de hoge prijzen of geitenwollen sokken want het is voor iedereen leuk.

Upcycling

Upcycling is de term voor het proces waarbij elke grondstof en elk materiaal wordt hergebruikt zonder dat het zijn waarde verliest. Zo zal er bij de bar TX Mix geschonken worden, een lokale gin met duindoorn en vlierbloesem, gebrouwen door Stokerij Texel. De grondstof voor hun dranken is het overschot van agrarische producten zoals afgekeurde aardappelen. En vakslager Peter Haker maakt speciaal voor het festival worst van Texels vlees zonder vaste bestemming.

Alle gerechten worden daarom geserveerd op bio afbreekbare disposables, er worden geen flyers uitgedeeld ter promotie van het festival en als je even wilt bijkomen neem je plaats op de banken gemaakt door Tenthuis Texel die staan te popelen voor een derde leven. Daarnaast worden bezoekers gestimuleerd om met de fiets te komen of met het openbaar vervoer. Het festival zal ook maar tot 22.00 uur duren zodat het gebruik van verlichting beperkt kan worden.

Like a local

Op het festivalterrein van het Beach Food Festival Texel vind je zowel mobiele keukens als gerechten die een band hebben met het eiland. Ze komen bijna allemaal van Texel en gebruiken zoveel mogelijk lokale en regionale seizoensproducten. Denk aan homemade bio kombucha, schelp- en schaaldieren uit de Waddenzee, Noordzeevis en ijs gemaakt van Texelse melk. Proef wat voor de ‘locals’ het leven een eilandleven maakt.

#BFF

Op het festivalterrein aan de rand van de Waddenhaven van Oudeschild zullen ruim 20 foodtrucks, tentjes, karren en mobiele keukens te vinden zijn. Een open grasveld, het strand én de dijk achter de haven van Oudschild zijn het decor voor dit ongedwongen en ontspannen festival. Voor ieder wat wils, jong en oud die samen eten, drinken, spelen en vooral genieten. De maximale prijs voor een gerecht is € 7,50 waarbij drie tot vier gerechten garant staan voor een volle maag.

Alvast een beetje sfeer proeven? Bekijk de aftermovie van vorig jaar:

Bekijk hotspots in Texel


Beach Food Festival Texel – #BFF

WAAR
Haven 26 Oudeschild, Texel

WANNEER
Vrijdag 28 juli van 12.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 29 juli van 12.00 tot 22.00 uur
Zondag 30 juli van 12:00 tot 20:00 uur

ENTREE
Gratis

Meer informatie →


Beach Food Festival Texel 2017 | Love to Share

Foto’s: 2016


Beach Food Festival Texel 2017 | Love to Share Beach Food Festival Texel 2017 | Love to Share

Fotografie: Liselotte Schoo