Je neemt het je elke keer weer voor: je koffer slim inpakken en zo min mogelijk spullen meenemen. Maar je wilt natuurlijk wel genoeg bij je hebben: luchtige kleding en zwemspullen voor als de zon schijnt, maar ook genoeg kleding voor als het met bakken uit de lucht komt. Om er vervolgens thuis weer achter te komen dat je de helft van de kleding in je koffer niet hebt gebruikt… Vanaf nu niet meer, met deze slimme inpaktips is het een appeltje-eitje.

Bedenk zelf eerst de volgende dingen: waar ga je heen? Wat voor weer is het daar? Hoe lang ga ik weg? Wat gaan ik daar doen?

1. Rol je kleding op

Zo bespaar je ruimte én heeft je kleding minder kreukels. Extra tip: rol je kleding binnenstebuiten op zodat er geen vlekken op komen!

2. Gebruik schoenzakjes

Zo kun je zonder zorgen je schoenen in je koffer doen zonder dat je kleding vies wordt. Extra tip: in plaats van schoenzakjes kun je ook een plastic tas of boterhamzakjes gebruiken.

3. Bespaar ruimte met het verstoppen van je ondergoed

Om ruimte te besparen kun je het best zoveel mogelijk ondergoed en sokken in je kleding verstoppen. Verstop je sokken in je schoenen, leg je bh’s op elkaar en leg ondergoed in de cups.

4. Reisverpakkingen

Heel logisch, maar echt handig: gebruik reisverpakkingen om je make-up, crèmes en doucheproducten mee te nemen. Extra tip: kijk eens of je met sommige producten kunt multi-tasken. Gebruik een lippenstift als blush en een verzorgende olie kan vaak ook prima als lippenbalsem.

5. Zware dingen onderop

Leg schoenen of boeken zo dicht mogelijk bij de wielen van je koffer, zo blijft de koffer stabieler en rolt ‘ie beter.

Als laatste nog een extra tip: gebruik een handige checklist zodat je niets vergeet, maar ook niet meer meeneemt dan nodig.

Download de checklist